2021’in Kişisel Marka Trendleri

Yarısından çoğu online geçen bir 2020 yılından sonra birçok kaynak 2021’in baştan aşağı sanal bir yıl olacağını söylüyor.
Peki bu komple sanal olacağı varsayılan 2021 yılının kişisel marka trendleri neler?

1.Sanal Yıl İçin Yeni Araçlar

Sanal bir yıldan bahsediyorsak tabi ki bu yılın ilk trendi yeni sanal araçlar olur. Bu yıl Zoom, Google Meet gibi uygulamaların yanında birçok farklı uygulama ile daha tanışacağız. Ve yılımızın büyük bir kısmı bu araçlara ayak uydurmaya çalışarak geçecek.

2.Yeni Çevrimiçi Topluluklar

Yeni çıkan sanal araçlarla beraber yeni çevrimiçi topluluklar da oluşacak ve bizler online sosyalleşmenin belki de zirvesini yaşayacağız. Facebook grupları, görüntülü görüşmeler, küçük video grup sohbetleri, sanal etkinlikler, bunların hepsi zaten oluyordu. Ancak, bu yeni ortama sahip olduğumuz için, şimdi daha hızlı bir şekilde gerçekleşecek.

3.Daha Fazla Deneyim, Daha Az Kelime

2021’de deneyimler her zaman olduğundan daha fazla ön planda! Bu da demek oluyor ki deneyimlerimizle var olacağımız bir yıl olacak. Yani az konuşacak, çok deneyimleyeceğiz. Bunun en büyük artısı gün sonunda tabi ki kendimize kattıklarım olacak.

4.Küçük Grupların Görüntülü Sohbetleri

Benzer görünüyorlar, ancak küçük grup görüntülü sohbetlerinin kalabalık gruplara göre farklı faydaları ve zorlukları var. Karantina sırasında küçük grupların happy hours’ları artacak. Böyle zamanlarda normalde olduğunuzdan daha sosyal olmaya çalışın.
Espri yapın, fıkralar anlatın, komik arka planlar oluşturun. Çünkü yeni trend bu!

5.Hedef Kitlenizle Etkileşim Önem Kazanıyor

Markanızın erişimini ve etkisini geliştirmenin bir yolu, insanların işinizle ilgili konular hakkında konuşmasını sağlamaktır. İnsanları konuşturmanın en iyi yolu ise konuşmaları canlandırmaktır. Bunu yapmak için ilgi uyandıran ve argümanları besleyen içerik oluşturmaya odaklanın.

Diğer bir etkili strateji, içerik sunum tarzınızı çeşitlendirmektir. Yazının, içerik yayınlamanın fiili olduğu geçmişin aksine, bugünün medya alanı, içerik oluşturmanıza ve birçok farklı açıdan bakış açınızı paylaşmanıza olanak tanır. Etkileşimi teşvik etmenin yanı sıra Podcast’ler, Vlog’lar veya canlı videolar düşünün; Bunlar “gerçek” hissi verip izleyicilerinizin sizinle daha iyi bağlantı kurmasına olanak sağlarlar

6.Düzen Her Zaman Trend

Sosyal medyada markalaşma stratejinizin zirvesinde kalmak için rutin olarak tamamlamanız gereken çok sayıda görev olabilir. 
Bu nedenle, iyi tanımlanmış bir yol haritası oluşturmanız ve ardından işlerinizi korumak için bir sosyal medya zaman çizelgesi çıkarmanız gerekir.

Bir sosyal medya zaman çizelgesi, tipik olarak paylaşmayı planladığınız içerik, bunları ne zaman paylaşmak istediğiniz ve
etkileşim / katılımlar hakkında nasıl ilerlemeyi planladığınız (zaman ve tarihler belirtilerek) hakkında bilgiler içerir. Bu şekilde özetlenen bir zaman çizelgesi, kişisel markanıza vaat edilen etki, şöhret ve tanınma için ne yapmanız gerektiğini net bir şekilde anlamanıza ve sağlam bir anlayışa sahip olmanıza yardımcı olur.

7.Farklı Sosyal Medya Platformları Hayat Kurtarır

Yalnızca bir (veya iki, üç) sosyal medya platformuna bağlı kalmak artık çaylak bir hata olarak görülmekte. Sosyal medya izleyicileri son derece dinamiktir ve kullanıcılar sürekli olarak bir platformdan diğerine dönerler. Ek olarak, bu izleyiciler genel nüfusun yalnızca küçük bir temsilidir. Erişiminizi ve varlığınızı geliştirmek istiyorsanız, hepsini fethetmelisiniz. Sonuç olarak, Facebook’tan Twitter’a, Snapchat’a ve Linkedln ve Glassdoor gibi diğer daha az yaygın platformlara kadar her mecrayı zinde tutmalısınız.

8.Gerçek Siz Her Zaman Zirvede

Sosyal medya, gerçek benliklerinden oldukça farklı bir şekilde yürüyen “influencer” topluluğu ile doludur. Özgünlük, özgünlük ve şeffaflık önemlidir. Zamana meydan okuyan çoğu markanın çok orijinal hikayeleri ve ilişkilendirilebilir deneyimleri olan markalar olduğunu görmek şaşırtıcı değil. Ayrıca BrandsGetReal tarafından yapılan bir ankete göre, Amerikalıların %86’sı şeffaflığa değer veriyor.

Kaynaklar:

Önceki İçerikGücünü Keşfet, Markanı Güçlendir
Sonraki İçerikKişisel Markanız için En Uygun Sosyal Medya Platformunu Nasıl Seçersiniz?