Kişisel Marka Hikayeleri 6: Marie Forleo

“Kollarınızı sıvayıp harekete geçerseniz, karar verdiğiniz her şeyi yapabilirsiniz. Her şey halledilebilirdir.

Birbirinden farklı alanlarda eğitim almış, çalışmış veya kariyerinizde düz bir çizgide ilerlememiş olabilirsiniz. Ancak bu başarılı olmayacağınız ve bir kişisel marka haline gelemeyeceğiniz anlamına gelmez.

Yazar, girişimci ve yaşam koçu Marie Forleo’nun kişisel marka olma hikayesi de bunun bir kanıtı…

Gelecek neslin düşünce lideri Marie Forleo…

Marie Forleo, New Jersey’de doğdu ve büyüdü. Seton Hall Üniversitesi’nde işletme finansmanı bölümünde okuyan Forleo, 1997 yılında birincilik derecesi ile mezun oldu. Mezuniyetinin ardından New York Borsası’nda ticaret asistanı olarak çalışmaya başladı ancak kurumsal hayatta başarıyı yakalayamadı Marie Forleo.

“Evrendeki en güçlü kelimeler, kendinize söylediğiniz kelimelerdir.”

Birbiriyle bağlantılı olmayan çok sayıda şeye ilgi duyduğunu anlıyor bu süreçte. Tek bir şeyi seçmeye çalışmak, bunun için endişelenmek yerine alışılmadık ilgi alanlarına ilgi duymanın ve farklı becerilere sahip olmanın aslında bir güç olduğunun farkına varıyor.

Böylelikle 9-5 çalışmanın güvenilirliğinden vazgeçerek yaşam koçluğu alanına kayıyor. İşini desteklemek için barmenlik ve garsonluk yapmaya başlıyor. Bu işlerin yanı sıra Marie Forleo bir haber bülteni başlatıyor, fitness ve dans dersleri veriyor. Fitness ve dans derslerinde kurduğu ilişkiler Marie Forleo’nun ilk koçluk müşterilerini kazanmasını sağlıyor. Koçluğa böylece sıfırdan başlıyor Marie Forleo ve dünyaca tanınan bir insan olmaya ilk adımı böyle atıyor.

New York Borsası’ndaki yoğun mesailerden MTV’de hip-hop koreografisi yapmaya ve dünyanın ilk Nike Elit Dans Atletlerinden biri olmaya Forleo’nun kariyer yolculuğu geleneksel biri olmadığının kanıtı niteliğinde.

“Açıklık eylemden gelir, düşünceden değil.”

2008 yılına gelindiğinde Marie Forleo, ilk kitabı olan “Make Every Man Want You: How to Be So Irresistible You’ll Barely Keep from Dating Yourself!” kitabını yayınladı. Kitap 16 dile çevrildi ve büyük bir başarı elde etti. Ertesi yıl Forleo, bir işletme koçluğu uygulaması olan Marie Forleo International’ı kurdu ve B-School isimli kursu başlattı. Bir çevrimiçi işletme kursu olan bu kursta 148 ülkede 55.000 kişiyle küçük işletmelere eğitim sağlanıyor.

“En iyi duruma sahip olmak değil kendi durumunuzda en iyiyi görmek mutluluğun anahtarıdır.”

“Çok Tutkulu Girişimci” kavramını icat eden Marie Forleo, büyük çıkışıyla birçok ünlü ismin de ilgisini çekti. 2009 yılında Tony Robbins ile “The New Money Masters” serisi için röportaj yapan Forleo, 2011 yılında Sir Richard Branson tarafından genç girişimcilere rehberlik etmesi için Girişimcilik Merkezi’ne davet edildi. 2012 yılında ise Marie Forleo, Oprah Winfrey, Gabrielle Bernstein ve Mastin Kipp ile birlikte SuperSoul Sunday programında yer aldı. Emmy ödüllü bu programda Oprah Marie Forleo’yu “yeni neslin düşünce lideri” olarak tanıttı.

2014 yılında Marie Forleo “Life is Beautiful” konferansına konuşmacı olarak katıldı ve aynı yıl Forleo’nun şirketi Marie Forleo International, Inc’in en hızlı büyüyen 500 şirket arasında yer aldı. Ayrıca şirket en hızlı büyüyen kadın liderliğindeki 50 şirket arasında da yer aldı.

Marie Forleo, 2018’de 5 bölümlük belgesel dizisi Transcendence: Live Life Beyond the Ordinary’de ve 2019’da We Rise Up belgeselinde rol aldı. 2019 yılında Forleo “Everything is Figureoutable: One Simple Belief to Create Unstoppable Success” kitabını yayınladı. Marie Forleo’nun mantrasının bir yansıması olan kitap, New York Times’ın en çok satanlar listesinde birinci sıraya yerleşti. Aksiliklerle mücadele etmek, daha yaratıcı düşünmek ve pozitifliğin değerini anlamak için eyleme geçirilebilir ipuçlarıyla dolu bu kitap Marie Forleo’nun her şeyin bir çözümü olduğu inancını açıklıyor.

“Potansiyeliniz sınırsız. Eşsiz, değerli, yetenekli ve kalbinizdeki hayallere layıksınız. En önemlisi, karşılaştığınız zorlukları dönüştürmek ve aşmak için gerekenlere sahipsiniz.”

Girişimci olmak isteyen, işletme sahibi veya değil fark etmeksizin binlerce insanın büyük hayaller kurmasına ve sonuçlar yaratmak için anlamlı eylemlerle desteklemesine yardımcı olma misyonuyla durmaksızın çalışıyor Marie Forleo. 2000’li yılların başında, henüz yaşam koçluğu kavramı yeni yeni duyulurken cesur bir adım atan ve sıfırdan koçluk kariyerine başlayan ve ücretsiz olarak koçluk yaparak başladığı bu işte milyon dolarlık bir şirketi kuran Marie Forleo, gerçek bir ilham kaynağı…

Önceki İçerikKişisel Marka Röportajları 3: Yeşim Mutlu
Sonraki İçerikTutkunuzu İşe Dönüştürmek İçin 6 Etkili Adım